Bel: 06 51352436 | 06 55388921

HOME -
Huib van Santen

Huib van Santen

Spil en bruggenbouwer

 

Op mijn twintigste startte ik een eigen onderneming als stylist en decorbouwer. Binnen een paar jaar gaf ik succesvol leiding aan een heel team en konden wij grote bedrijven als Holland Casino tot onze klantenkring rekenen.

Aanvankelijk op zoek naar een nog groter decor, verkocht ik op mijn dertigste mijn bedrijf om de opleiding tot tv-producent te gaan volgen. Dat bleek niet helemaal te zijn wat ik zocht, maar de opleiding en mijn persoonlijke behoefte aan ontwikkeling brachten mij op een ander spoor.

Ik specialiseerde mij in het geven van mediatrainingen aan vooraanstaande zakenmensen en politici. Ook werkte ik als trainer en coach voor klanten als de Rabobank en Accenture.

Na vijftien jaar maakte ik vanuit deze succesvolle onderneming de overstap naar een directeursfunctie bij de Bedrijvenvereniging Amsterdam Zuidoost (VAZO). Tevens werkte ik in die periode drie jaar aan de opbouw van Stichting CareClowns, het seniorenprogramma van Stichting CliniClowns in Amersfoort.
Deze functies positioneren mij nog beter als spil en bruggenbouwer in heel diverse, interregionale zakelijke netwerken.

Ik interviewde bekende en inspirerende mensen voor het zakenmagazine Amsterdam Business, zoals Johan Remkes, Marcel Levi en Mart Visser.

In 2022 heb ik de opleiding voor Extern Vertrouwenspersoon positief afgesloten.

Contact Huib

Breed ondernemerschap en creatieve geest

In 2007 werd ik directeur van de VAZO, een Bedrijvenvereniging met ruim 200 lid-bedrijven. Mijn taak was o.a. de belangen te behartigen van deze bedrijven in Amsterdam Zuidoost op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en imago Zuidoost. Daarnaast is de VAZO een net-werkorganisatie. Door mijn werkzaamheden als directeur van de VAZO heb ik een gigantisch netwerk op kunnen bouwen en heb ik mij enorm ontwikkeld door breed ondernemerschap naast mijn creatieve geest.

 

Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende functies als vrijwilliger bekleed bij charitatieve instellingen zoals Stichting Sensoor (vrijwilliger en lid van het landelijk bestuur), Sail Amsterdam en Het Rode Kruis. Daarnaast was ik zes jaar voorzitter van het landelijk bestuur van Blue Ribbon en was ik actief als voorzitter van het bestuur van Het Studiehuis in Amsterdam Zuidoost. Ook had ik mij een verbonden aan de Heemsteedse Kunstbeurs als bestuurslid en heb ik mij een aantal jaren verdiept in het Boeddhisme.

In 2022 ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger voor het welzijn van Oekrainse vluchtelingen in Oegstgeest. Tevens heb ik contact gezocht met de Tibetaanse gemeenschap in Amsterdam om ze te helpen aan een nieuwe locatie, een weekendschool voor de ruim 110 Tibetaanse kinderen.

 

Het zwembad bezoek ik regelmatig om daar minstens tien baantjes te trekken om mijn conditie een beetje op peil te houden.

 

Ik ben getrouwd met Jaap Nawijn, oud- burgemeester en woon sinds november 2021 in Oegstgeest.