Your address will show here +12 34 56 78
Wie is
Huib van Santen

 

Spil en bruggenbouwer

Op mijn twintigste startte ik een eigen onderneming als stylist en decorbouwer. Binnen een paar jaar gaf ik succesvol leiding aan een heel team en konden wij grote bedrijven als Holland Casino tot onze klantenkring rekenen.


Aanvankelijk op zoek naar een nog groter decor, verkocht ik op mijn dertigste mijn bedrijf om de opleiding tot tv-producent te gaan volgen. Dat bleek niet helemaal te zijn wat ik zocht, maar de opleiding en mijn persoonlijke behoefte aan verinnerlijking brachten mij op een ander spoor.


Ik specialiseerde mij in het geven van mediatrainingen aan vooraanstaande zakenmensen en politici. Ook werkte ik als trainer en coach voor klanten als de Rabobank en Accenture.


Na vijftien jaar maakte ik vanuit deze succesvolle onderneming de overstap naar een directeursfunctie bij de Bedrijvenvereniging Amsterdam Zuidoost (VAZO). Tevens werkte ik in die periode drie jaar aan de opbouw van Stichting CareClowns, het seniorenprogramma van Stichting CliniClowns.
Deze functies positioneren mij nog beter als spil en bruggenbouwer in heel diverse, interregionale zakelijke netwerken.


Ik interviewde bekende en inspirerende mensen voor het zakenmagazine Amsterdam Business, zoals Johan Remkes, Marcel Levi en Mart Visser.signature

  • Text Hover
Breed ondernemerschap en 
creatieve geest

In 2007 werd ik directeur van de VAZO, een Bedrijvenvereniging met ruim 200 lid-bedrijven. Mijn taak was o.a. de belangen te behartigen van deze bedrijven in Amsterdam Zuidoost op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en imago Zuidoost. Daarnaast is de VAZO een net-werkorganisatie. Door mijn werkzaamheden als directeur van de VAZO heb ik een gigantisch netwerk op kunnen bouwen en heb ik mij enorm ontwikkeld door breed ondernemerschap naast mijn creatieve geest.


Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende functies als vrijwilliger bekleed bij charitatieve instellingen zoals Stichting Sensoor (vrijwilliger en lid van het landelijk bestuur), Sail Amsterdam en Het Rode Kruis. Daarnaast was ik zes jaar voorzitter van het landelijk bestuur van Blue Ribbon en ben ik actief als voorzitter van het bestuur van Het Studiehuis in Amsterdam Zuidoost. Ook had ik mij een verbonden aan de Heemsteedse Kunstbeurs als bestuurslid en heb ik mij een aantal jaren verdiept in het Boeddhisme.


Het zwembad bezoek ik (in principe) iedere dag om daar minstens tien baantjes te trekken om mijn conditie een beetje op peil te houden.


Ik ben getrouwd met Jaap Nawijn, oud- burgemeester en woon in Ouderkerk aan de Amstel. Wij genieten volop van onze prachtige woonplek aan de Waver. Uiteraard hebben wij een klein bootje en kan ik mijn energie en creatieve geest voldoende kwijt in onze tuin.